Green Olive Environmental Technology Co., Ltd

Причините, поради които трябва да знаете защо трябва да спрете да използвате чаша стиропор, за да изпиете следващата си чаша кафе

Време за освобождаване: 2020-11-06 00:11:17  Хитове: 15

Нарастването на работното налягане и популярността на „храна в движение“ повиши необходимостта от използване на продукти за еднократна опаковка на храни, като контейнери за храна от стиропор, чаши за еднократна употреба от стиропор, чинии за еднократна употреба и купи. Съзнавайки проблемите за глобалното затопляне и замърсяването на околната среда, все повече предприятия и лица осъзнават своята отговорност, особено за устойчиви решения - било то с помощта на екологични продукти, биоразградими и компостируеми материали или продукти, които не са опасни за здравето.

11.jpg


Знаете ли, че използването на чаши от стиропор може да ви създаде проблеми с щитовидната жлеза, менструални нарушения и дори рак!

Всички трябва да знаем, че как стиропорът може да доведе до вредни ефекти върху вашето здраве, безопасно ли е да поставяте стиропор в микровълновата? какво топи стиропора?

Въздействие на продукта от стиропор върху здравето

Стиропорът е търговска марка на материала, полистирол (PS). Обозначава се с # 6 или PS в триъгълника в долната част на опаковката на храните.

Пиенето на стиропор извлича стиропора в течностите, които те съдържат. Явно контейнерите от стиропор отслабват през времето, в което се използват. Наблюдава се миграцията на стирен от полистиролова чаша, съдържаща студени или топли напитки, до 0,025% за еднократна употреба. Това може да изглежда като доста нисък брой, докато не работите по този начин: Ако пиете вода, чай или кафе от полистиролови чаши четири пъти на ден в продължение на три години, може да сте консумирали около една чаша стиропор на стойност стирен заедно с вашия напитки.

111.jpg


Ефект на стирола върху вашето здраве

След като стиролът попадне във вашата храна или напитка, като използвате контейнери със стиропор като чаши от стиропор - и след това във вас - какво прави той? Проучванията показват, че стиренът имитира естрогени в тялото и следователно може да наруши нормалните хормонални функции, като вероятно допринася за проблеми с щитовидната жлеза, менструални нарушения и други проблеми, свързани с хормоните, както и рак на гърдата и рак на простатата.

Смята се, че естрогенността на стирола е сравнима с тази на бисфенол А, друг мощен естроген, имитиращ света на пластмасите. Установено е, че ниските нива на бисфенол А намаляват броя на сперматозоидите при плъхове.
Стиренът се счита за възможен човешки канцероген от Международната агенция за изследване на рака на Световната здравна организация. Доказателствата вече показват, че стиренът причинява рак при животните.

От друга страна за еднократна употреба като   Зелена маслина Екологични съдове за хранене   е зелен, естествен и безопасен, направен е от естествени растителни влакна без никакви опасни съставки, има следните предимства в сравнение със стиропора или пластмасовите продукти:

1. Напълно компостируем, без допълнителни разходи, свързани с боравене с отпадъци като пластмаси, отнема 60-90 дни, за да бъде напълно разграден.

Безопасен за микровълнова печка - без опасни газове или вещества, отделящи се при нагряване

2. Направен е от нефт, подновяем и може да бъде възстановен бързо

3. Хранително приготвено от   естествено растение   фибри, безопасни за контакт с храни.

 

За повече информация, моля, свържете се с нас директно на началната страница на уебсайта. Или посетете, като кликнете: https://www.greenolivepak.com


предишен: Индустриален комп...

Следващия: No