Green Olive Environmental Technology Co., Ltd

Индустриален композитор срещу домашен композитор

Време за освобождаване: 2020-11-06 00:07:46  Хитове: 14

Композирането и рециклирането са два екологосъобразни метода на преработка на отпадъци.Използването на двата начина за управление на отпадъците предпазва материали от депа и намалява негативния ефект върху околната среда.Въпреки че повторното използване на изделия или намаляването на потреблението на първо място може да има дори още по-големи благоприятни последици в дългосрочен план, рециклирането и компостирането са добри техники за управление на отпадъците за справяне с материали, чието време за изхвърляне дойде.В повечето случаи основната разлика се отнася до вида на съответния материал: органичен или произведен.

 

11111.jpg


Съставяне

Композирането превръща органичните отпадъци, които създавате в полезен продукт.Материали като нарязани листа и резби от трева, зеленчуци и плодове, вестници и утайки от кафе... в правилните съотношения... комбинирайте с въздух и вода, за да започнете процес на биологично разлагане.Компост, който се получава, е полезен за отглеждането на растения или за подобряване на почвата.Дори и да не поддържате собствената си купчина тор, много общини събират отпадъци от двора и сами композират материали, които гражданите са изхвърлили.

Рециклиране

Рециклирането изисква произведени продукти, които иначе биха могли да бъдат считани за отпадъци, и ги преработва в нова употреба, обикновено чрез повторна разбивка на продуктите в суровини и повторна употреба на тези материали, за да се създаде нещо ново или различно.Както при компостирането, процесът на рециклиране се осъществява на индивидуална или по-широка основа, понякога включващ цели общини.Когато потребителите купуват рециклирани продукти, ползите за околната среда се увеличават, тъй като по-малко енергия отива в създаването на продукти от рециклирани материали, отколкото продукти, произведени от суровини, използвани за първи път.(Вж. препратки 2.)


11.jpg


Ползи за околната среда

Рециклирането и компостирането държат много тонове материали извън общинските депа.Композирането връща на земята, от която са дошли основните материали; компостът е полезен за обогатяване и възстановяване на почвата, да не говорим за контрол на ерозията.Композирането има и превантивен елемент на замърсяването, тъй като органичните материали не произвеждат метан в депа (вж. препратки 3).Рециклирането намалява натиска на редица екологични фронтове.Когато материалите се рециклират, се консумира по-малко сметища и в дългосрочен план трябва да се построят по-малко депа.Тъй като рециклирането означава, че в производството се използва по-малко суровини, се изразходва по-малко енергия за извличането на суровини от земята: дървета, метални руди и минерали например (вж. препратки 4).


33.jpg


Икономически ползи

Композирането може да спести пари на човек или организация, като намали разходите за вода, пестициди и тор (вж. препратки 3).Икономическото въздействие на рециклирането занижава това на компостирането.Рециклирането е собствената си индустрия, която наема повече от един милион души, на които се плаща почти 37 милиард годишно, работейки за компании, които заедно брулят повече от 236 милиарда годишно, според Агенцията за опазване на околната среда на САЩ.

 

Препратка: http://homeguides.sfgate.composting-vs-recilling-79311.html


предишен: Въздействие на но...

Следващия: Причините, поради ...